16 april 2019
Van de voorzitter.
Beste lezers, in ons midden, EHBO vereniging Groot-Ammers, hebben we een aantal jubilarissen. Deze hebben we afgelopen zaterdag, 13 april, gehuldigd in het hervormd centrum. Bij deze huldiging was het district Zuid-Holland aanwezig. Kees, Leo, Zeger en Henny zijn al 40 jaar lid. Corry is reeds 60 jaar lid!
Bravo voor allen en dank namens het bestuur voor hun inzet en enthousiasme. We hopen dat zij en uiteraard alle andere leden nog lang lid kunnen en willen blijven.

Alle jubilarissen hebben een speldje met oorkonde ontvangen en een bos bloemen.

Jubilarissen


19 september 2018
Van de voorzitter.
Gisteren, 18 september 2018, hebben we de jaarvergadering van het afgelopen seizoen 2017/2018 weer gehad. Zoals gewoonlijk zijn alle gangbare zaken aan bod gekomen, waaronder de jubilarissen, de AED voor evenementen en er kwam een vraag over de portofoons die we hebben aangeschaft. We hadden 5 jubilarissen waarvan 4 - 40 jaar lid zijn en 1 jubilaris die 60 jaar lid is. Ik vind het een hele prestatie en complimenten waardig. Na de vergadering hebben we een hapje en een drankje genuttigd.

16 juli 2018
Van de voorzitter.
Op 12 tot en met 14 Juli vond het waerds weekend plaats nabij de slingelandse plassen bij Goudriaan. Onze vrijwilligers waren hier aanwezig om eventuele eerste hulp te kunnen verlenen. Ondanks de gezellige drukte en de warmte hebben zich er geen grote bijzonderheden voorgedaan. Wel zijn er een aantal mensen geholpen aan kleine ongemakken. Denk hierbij aan een steek van de daas en het plakken van een pleister.

7 juli 2018
Van de voorzitter.
Komend weekend is het waards weekend, alwaar we als EHBO-ers aanwezig zijn. Ik hoop op een goed weekend zonder dat we actief nodig zijn.

2 juli 2018
Vanuit het bestuur
Beste ehbo leden

Hier een belangrijke mail van het bestuur. Na veel wikken en wegen, hebben we toch besloten op zoek te gaan naar een nieuwe kaderinstructeur. En we kunnen jullie meedelen dat dat gelukt is. We hebben dhr. Kees van Hoogdalem uit Leerdam bereid gevonden om op onze vereniging de herhalingslessen te verzorgen. Ook vinden wij het prettig dat alle leden weer op dezelfde avond de lessen kunnen volgen. Dus geen A en B groepen meer. Tevens zullen de lessen meer gespreid zijn, van september tot april. In december zullen er geen lessen zijn.

De 1e lesavond zal zijn op 25 september. 2e les 2 oktober 3e les 6 november en 13 november. Resterende dd. volgen later. Maar eerst is er de Jaarvergadering op 18 september 19.30 uur. Dus noteer deze avonden alvast in je agenda. Het bestuur is bij Janny van den Berg wezen praten, wat ze niet leuk vond. Maar toch hebben we afscheid van haar genomen en haar in de bloemen gezet, en haar bedankt voor alle jaren lesgeven. Het is voor ons goed, om na 7 jaar weer eens anders les te krijgen. Kees van Hoogdalem heeft een hele andere manier van lesgeven. Hij is meer een man van de praktijk. Dus dat gaan we met elkaar beleven en hopen we op goede leerzame en gezellige avonden met elkaar. Het complete lesrooster met de 3 reanimatieavonden volgt zo spoedig mogelijk. Tot zover dit nieuws.

Vriendelijke groeten namens het bestuur en wij wensen iedereen een fijne zomertijd.

20 juni 2018
Van de voorzitter:
Zo, alles is bevestigd en we hebben een nieuwe instructeur. Ons lesschema gaat (mede) hierdoor veranderen, maar dit wordt nog gecommuniceerd naar de leden. Meer binnenkort hierover.
Verder hebben we halverwege juli een evenement bij de Slingelandse plassen, Goudriaan. Onze collega's van Goudriaan en Ottoland konden niet leveren, dus proberen wij dat wel te doen, desnoods samen. Mochten er nog vrijwilligers zijn die graag mee helpen: http://www.waardsweekend.nl/ is de link naar de website van het evenement.

7 juni 2018
Van de voorzitter:
Ik kan nog niets zeggen, maar we hebben een paar leuke dingen in de pen zitten. Binnen een week of 2 meer hier over. Ons bestuur is uitgebreid met Monique als vice penningmeester, welkom Monique. Ook wil ik iedereen bedanken voor de inzet van afgelopen jaar met de evenementen. We zijn er weer goed doorheen gelopen.

2 april 2018
Van de voorzitter:
Het paasweekend zit er bijna weer op. De autocross is (helaas) niet doorgegaan, maar dat mag de pret niet drukken. We hebben het komende tijd nog druk genoeg als EHBO vereniging. De 4 daagse komt er aan en andere festiviteiten die hier op het dorp waar we als EHBO vereniging EHBO'ers beschikbaar voor stellen. Door een van onze leden is een AED voor de evenementen beschikbaar gesteld. Gelukkig is deze nog niet nodig geweest. Morgen is onze laatste cursus avond en deze gaat zeer bijzonder worden. Wees niet ongerust als u langsloopt en naar binnen kijkt. Het hoort erbij. Mocht u nieuwsgierig zijn, kom dan even binnen rond 19.30 uur. Wellicht wordt u geïnspireerd en sluit u zich ook aan bij onze vereniging.

11 februari 2018
Van de voorzitter:
Onze herhalingslessen lopen weer. We hebben een leuke les gepland op de laatste dag van de herhalingen. Ik hoop dan ook dat iedereen er bij kan zijn.

3 januari 2018
Van de voorzitter:
Allereerst de beste wensen vanuit de EHBO vereniging en het bestuur. Ik hoop dat u een goede jaarwisseling hebt gehad en dat 2018 een goed jaar voor u mag worden.
De eerste inzet van dit jaar is al weer op komst en dat is op 6 januari. Dan zijn hier op Groot-Ammers de mountain bike wedstrijden. Ik wil de collega's bedanken voor hun inzet en iedereen veel succes wensen met de wedstrijd. Dat het een sportieve wedstrijd mag worden.

13 december 2017
Van de voorzitter:
Zoals u wellicht hebt gezien is de website vernieuwd. We zijn er nog niet, want we willen graag nog verder uitbreiden. We zijn bezig om het aanvraagformulier te digitaliseren en het u dus makkelijker te maken om één of meerdere EHBO-ers aan te vragen. Meer hierover in de nabije toekomst.

5 december 2017
Van de voorzitter:
Op 23 november was er in Ottoland, op het Waellant college, een avond van Hartveilig Wonen.
Van de EHBO Groot-Ammers zijn geweest: Pieta, Peter, Arigje en Marja. Het bleek een leerzame avond.
Onder andere uitleg over hoe dat met een AED werkt. Wat de bedoeling is om in een straal van 700 meter mensen te mobiliseren om zo snel mogelijk ter plaatse te gaan als er een melding is. Ook was er een ambulance ter plaatse en werd er een hartstilstand nagebootst en kwam de ambulancedienst in actie. De LUCAS werd ook gebruikt. Dat is een machine die de reanimatie overneemt. Onder de patient komt een deel (plank) en bovenop de patiënt het deel wat pompt. De LUCAS drukt de borstkas in het benodige temp en diepte in. Dit laatste is wel heftig om te zien.
Vragen konden er ook gesteld worden. Het was een goedbezochte avond. HVW is van plan om jaarlijks een avond voor inlichtingen en vragen te organiseren. Meer nieuws volgt als we meer weten.

25 november 2017
Van de voorzitter:
We hebben leuke plannen voor het nieuwe cursusjaar. Deze plannen beginnen vorm te krijgen en om een klein tipje van de sluier op te lichten er komt een huisarts, T. den Hartog, voor de "oudere" onder ons wel bekend op Groot-Ammers, ons iets "leren". Hou de site in de gaten zou ik zo zeggen.

8 November 2017
"Vandaag" hebben we een extra cursusavond gehouden. De avond ging voornamelijk over sportletsel en werd leuk gepresenteerd. Gelukkig waren er weer een groot aantal leden en de sfeer was ook erg gezellig.